Verlicht je huis op een milieuvriendelijke manier met koolzaadwaskaarsen

Wat is koolzaadwas?

Koolzaadwas is een plantaardige was die wordt gewonnen uit de olie van koolzaadplanten. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele wassoorten zoals paraffine en zelfs sommige andere natuurlijke wassen zoals sojawas. Koolzaadplanten worden voornamelijk geteeld in Europa, wat betekent dat koolzaadwas vaak een lagere ecologische voetafdruk heeft vanwege kortere transportafstanden. Bovendien is koolzaadwas volledig biologisch afbreekbaar en vrij van giftige stoffen.

Kaarsen van koolzaadwas

Kaarsen gemaakt van koolzaadwas hebben een aantal unieke voordelen:

   Duurzaam en Milieuvriendelijk:

     Omdat koolzaad in Europa wordt verbouwd, ondersteunen koolzaadwaskaarsen de lokale landbouw en verminderen ze de ecologische       impact. De was is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen vrijgeeft tijdens het branden.

    Langzame en Schone Verbranding:

    Koolzaadwaskaarsen branden langer dan kaarsen van bijvoorbeeld paraffine, en ze produceren minder roet. Dit betekent dat je langer kunt genieten van de kaars zonder dat er zwarte aanslag ontstaat op de kaars of in de ruimte.

   Goed voor Gevoelige Mensen:

   Doordat koolzaadwas hypoallergeen is en geen chemische stoffen bevat, zijn deze kaarsen een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of geurgevoeligheden.

  Uitstekende Geurverspreiding:

   Koolzaadwas heeft van nature een neutrale geur, wat het een perfecte basis maakt voor het toevoegen van natuurlijke etherische oliën of andere geuren. Dit zorgt voor een subtiele maar effectieve geurverspreiding wanneer de kaars brandt.